Skip to content

POLITIKA PRIVATNOSTI

PRAVILA PRIVATNOSTI I ZAŠTITE PODATAKA

Tko je voditelj obrade Vaših osobnih podataka

Voditelj obrade:
CROATIVE HOUSE
Vl. Ivana Tomić
Pr. Monte Cappelletta, 52100 Pula, Croatia
OIB: 40928685131

Kao voditelj obrade obrađujemo Vaše osobne podatke u skladu s važećim pravilima o zaštiti podataka, posebno u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (EU) 679/2016 i v a n a ‘ t o m i c („mi“, naše i“ ili „naš“) posluje na www.ivanatomic.com (u daljnjem tekstu „Usluga“).
Naša Pravila o privatnosti uređuju vaš posjet www.ivanatomic.com i objašnjavaju kako prikupljamo, čuvamo i otkrivamo podatke koji proizlaze iz vašeg korištenja naše Usluge. Vaše podatke koristimo za pružanje i poboljšanje Usluge. Korištenjem usluge pristajete na prikupljanje i upotrebu podataka u skladu s ovim pravilima. Ako u ovim Pravilima o privatnosti nije drugačije definirano, izrazi korišteni u ovim Pravilima o privatnosti imaju isto značenje kao u našim Općim uvjetima i odredbama.Naši Opće uvjeti i odredbe (“Uvjeti”) uređuju svu upotrebu naše Usluge i zajedno s Pravilima o privatnosti čine Vaš ugovor s nama (“Ugovor”). i v a n a ‘ t o m i c ( CROATIVE HOUSE, mi naše, nas) će čuvati osobne podatke samo koliko je to potrebno za svrhe predviđene ovim Općim uvjetima. Nakon proteka tog vremena osobni podaci će se uništiti, izbrisati ili učiniti anonimnima na način koji osigurava da se zadrži sigurnost osobnih podataka. Osigurati ćemo da se osobni podaci drže na sigurnom mjestu (koje uključuje administrativnu, tehničku i fizičku zaštitu kako bi se onemogućilo neovlašteno korištenje, pristup, razotkrivanje, kopiranje ili izmjena osobnih podataka), kojem mogu pristupiti samo ovlaštene osobe. Omogućiti ćemo kupcima pristup njihovim osobnim podacima koje posjeduje kako bi osigurao da su osobni podaci točni, potpuni i ažurirani. Ukoliko korisnici imaju bilo kakvih pitanja vezano uz korištenje osobnih podataka mogu nas izravno kontaktirati. Ukoliko korisnici zatraže brisanje njihovih osobnih podataka, izbrisati ćemo podatke, no time pristaju da će im biti onemogućen pristup određenim sadržajima na internetskim stranicama.

DEFINICIJE

USLUGA znači internetska stranica www.ivanatomic.com kojom upravlja CROATIVE HOUSE. OSOBNI PODACI podrazumijevaju podatke o osobi koja se može identificirati iz tih podataka (ili iz tih i drugih podataka ili u našem posjedu ili koji će vjerojatno doći u naše vlasništvo).
PODACI O KORIŠTENJU su podaci prikupljeni automatski ili generirani korištenjem Usluge ili od same servisne infrastrukture (na primjer, trajanje posjeta stranici).
KOLAČIĆI su male datoteke pohranjene na vašem uređaju (računalu ili mobilnom uređaju).
KONTROLOR PODATAKA znači fizička ili pravna osoba koja (bilo sama, bilo zajedno ili zajedno s drugim osobama) određuje u koje svrhe i na koji se način obrađuju ili trebaju obraditi bilo koji osobni podaci. U svrhu ovih Pravila o privatnosti, mi upravljamo vaših podacima.
PROCESORI PODATAKA (ILI DAVATELJI USLUGA) znači bilo koja fizička ili pravna osoba koja obrađuje podatke u ime Voditelja obrade podataka. Možemo koristiti usluge različitih pružatelja usluga kako bismo učinkovitije obrađivali vaše podatke.
PREDMET PODATAKA je svaka osoba koja je predmet Osobnih podataka.
KORISNIK je pojedinac koji koristi našu Uslugu. Korisnik odgovara Subjektu podataka, koji je subjekt Osobnih podataka.
PRIKUPLJANJE I KORIŠTENJE PODATAKA
Prikupljamo nekoliko različitih vrsta podataka u različite svrhe kako bismo vam pružili i poboljšali našu uslugu. Vrste prikupljenih podataka:

OSOBNI PODACI
Tijekom korištenja naše Usluge, možda ćemo od vas tražiti da nam dostavite određene osobne podatke koji se mogu koristiti za vas ili vas identificirati („Osobni podaci“). Podaci koji mogu osobno identificirati mogu uključivati, ali nisu ograničeni na:

0,1. Email adresa
0,2. Ime i prezime
0,3. Broj telefona
0,4. Adresa, država, država, regija, poštanski broj, grad
0,5. Kolačići i podaci o upotrebi

Vaše osobne podatke možemo koristiti za kontaktiranje putem newslettera, marketinških ili promotivnih materijala i ostalih informacija koje bi vas mogle zanimati. Možete odustati od primanja bilo koje ili svih ovih komunikacija od nas slijedeći vezu za odjavu.

PODACI O UPOTREBI

Također možemo prikupljati podatke koje vaš preglednik šalje kad god posjetite našu Uslugu ili kada pristupite Usluzi putem bilo kojeg uređaja ili putem bilo kojeg uređaja („Podaci o upotrebi“). Ovi podaci o upotrebi mogu sadržavati informacije kao što su adresa internetskog protokola vašeg računala (npr. IP adresa), vrsta preglednika, verzija preglednika, stranice naše usluge koje posjetite, vrijeme i datum vašeg posjeta, vrijeme provedeno na tim stranicama, jedinstveno identifikatori uređaja i drugi dijagnostički podaci. Kada usluzi pristupate s uređajem, ovi podaci o upotrebi mogu sadržavati informacije kao što su vrsta uređaja koji koristite, jedinstveni ID uređaja, IP adresa vašeg uređaja, operativni sustav uređaja, vrsta internetskog preglednika koji koristite, jedinstveni uređaj identifikatore i druge dijagnostičke podatke. Također, kada posjetite našu web trgovinu, prikupit ćemo i one podatke koje izravno pružate korištenjem dostupnih funkcija. Na primjer, saznat ćemo koji vas proizvodi zanimaju kada upotrijebite funkciju pretraživanja.

PODACI O LOKACIJI

Informacije o vašoj lokaciji možemo koristiti i pohranjivati ako nam za to date dopuštenje („Podaci o lokaciji“). Ove podatke koristimo za pružanje značajki naše usluge, za poboljšanje i prilagodbu naše
usluge. Usluge lokacije možete u bilo kojem trenutku omogućiti ili onemogućiti kada upotrebljavate našu uslugu putem postavki uređaja.

KOLAČIĆI

Koristimo kolačiće i slične tehnologije praćenja za praćenje aktivnosti na našoj Usluzi i imamo određene podatke. Kolačići su datoteke s malom količinom podataka koje mogu sadržavati anonimni jedinstveni identifikator. Kolačići se u vaš preglednik šalju s web mjesta i pohranjuju na vašem uređaju. Ostale tehnologije praćenja također se koriste kao što su svjetionici, oznake i skripte za prikupljanje i praćenje podataka te za poboljšanje i analizu naše Usluge. Možete naložiti svom pregledniku da odbije sve kolačiće ili da naznači kada se kolačić šalje. Međutim, ako ne prihvatite kolačiće, možda nećete moći koristiti neke dijelove naše Usluge. U bilo koje vrijeme možete spriječiti postavljanje kolačića putem odgovarajuće postavke web preglednika koji se koristi i stoga može trajno uskratiti postavljanje kolačića. Nadalje, već postavljeni kolačići mogu se izbrisati u bilo kojem trenutku putem internetskog preglednika ili drugih softverskih programa. To je moguće u svim popularnim internetskim preglednicima. Ako ispitanik deaktivira postavljanje kolačića u korištenom internetskom pregledniku, sve funkcije na našoj web stranici možda neće biti potpuno raspoložive.

ZADRŽAVANJE PODATAKA

Zadržat ćemo vaše Osobne podatke samo onoliko dugo koliko je potrebno za svrhe navedene u ovim Pravilima o privatnosti. Zadržat ćemo i koristit ćemo vaše Osobne podatke u mjeri u kojoj je to potrebno kako bismo udovoljili našim zakonskim obvezama (na primjer, ako se od nas zahtijeva da zadržimo vaše podatke u skladu s važećim zakonima), rješavati sporove i provoditi naše pravne sporazume i politike. Podaci o upotrebi također ćemo zadržati za potrebe interne analize. Podaci o upotrebi obično se čuvaju kraće razdoblje, osim kada se ti podaci koriste za jačanje sigurnosti ili poboljšanje funkcionalnosti naše Usluge ili smo zakonski obvezni čuvati te podatke dulje vremensko razdoblje.

PRIJENOS PODATAKA

Vaši se podaci, uključujući osobne podatke, mogu prenijeti i održavati na računalima smještenim izvan vaše države, pokrajine, države ili druge državne nadležnosti, gdje se zakoni o zaštiti podataka mogu razlikovati od zakona iz vaše nadležnosti. Ako se nalazite izvan HRVATSKE i odlučite nam dostaviti podatke, imajte na umu da podatke, uključujući osobne podatke, prenosimo u HRVATSKU i obrađujemo ih tamo. Vaš pristanak na ova Pravila o privatnosti, nakon čega slijedi podnošenje takvih podataka, predstavlja pristanak na taj prijenos. i v a n a ‘ t o m i c poduzet će sve korake koji su razumno potrebni kako bi se osiguralo da se s vašim podacima postupa sigurno i u skladu s ovim Pravilima o privatnosti i neće se izvršiti prijenos vaših osobnih podataka u organizaciju ili zemlju osim ako postoje odgovarajuće kontrole, uključujući sigurnost vaših podataka i ostalih osobnih podataka.

OTKRIVANJE PODATAKA

Možemo otkriti osobne podatke koje prikupljamo ili koje pružate:
0,1. Otkrivanje podataka za provođenje zakona.
U određenim okolnostima od nas će se možda zatražiti otkrivanje vaših osobnih podataka ako to nalaže zakon ili kao odgovor na valjane zahtjeve javnih vlasti.
0,2. Poslovna transakcija. Ako smo mi ili naše podružnice uključeni u spajanje, stjecanje ili prodaju imovine, vaši osobni podaci mogu se prenijeti.
0,3. Ostali slučajevi. Vaše podatke možemo otkriti i:
0.3.1. našim podružnicama i povezanim društvima;
0.3.2. dobavljačima, pružateljima usluga i drugim trećim stranama koje koristimo za podršku našem poslovanju; 0.3.3. da ispunite svrhu za koju ste je osigurali;
0.3.4. u svrhu uključivanja logotipa vaše tvrtke na našu web stranicu;
0.3.5. u bilo koju drugu svrhu koju smo otkrili kada pružite informacije;
0.3.6. uz vaš pristanak u bilo kojim drugim slučajevima; 0.3.7. ako vjerujemo da je otkrivanje potrebno ili prikladno za zaštitu prava, imovine ili sigurnosti tvrtke, naših kupaca ili drugih.

SIGURNOST PODATAKA

Sigurnost vaših podataka važna nam je, ali imajte na umu da niti jedan način prijenosa putem Interneta ili način elektroničkog pohranjivanja nisu 100% sigurni. Iako se trudimo koristiti komercijalno prihvatljiva sredstva za zaštitu vaših osobnih podataka, ne možemo jamčiti njegovu apsolutnu sigurnost. Koristimo sve odgovarajuće tehničke mjere kako bismo osigurali sigurnost podataka, a posebice kako bismo zaštitili vaše podatke od rizika tijekom prijenosa podataka, kao i od neovlaštenog pristupa trećih strana. Ove će se mjere s vremena na vrijeme prilagoditi u skladu s najnovijim dostignućima. Kako bismo osigurali osobne podatke koje unosite na našoj web stranici koristimo sigurnosni transportni protokol (SSL) koji šifrira vaše podatke tijekom prijenosa.

VAŠA PRAVA NA ZAŠTITU PODATAKA O OPĆOJ UREDBI O ZAŠTITI PODATAKA (GDPR)

Ako ste rezident Europske unije (EU) i Europskog gospodarskog prostora (EEA), imate određena prava na zaštitu podataka obuhvaćena GDPR-om. Cilj nam je poduzeti razumne korake kako bismo vam omogućili ispravljanje, izmjenu, brisanje ili ograničenje upotrebe vaših osobnih podataka. Ako želite biti obaviješteni koje Osobne podatke imamo o vama i ako želite da se oni uklone iz naših sustava, pošaljite nam e-poštu na info@ivanatomic.com.

U određenim okolnostima imate sljedeća prava na zaštitu podataka:

0,1. pravo pristupa, ažuriranja ili brisanja podataka koje imamo o vama;
0,2. pravo ispravljanja. Imate pravo na ispravljanje podataka ako su netočni ili nepotpuni; 0,3. pravo na prigovor. Imate pravo prigovoriti našoj obradi vaših osobnih podataka;
0,4. pravo ograničenja. Imate pravo zahtijevati da ograničimo obradu vaših osobnih podataka; 0,5. pravo na prenosivost podataka. Imate pravo dobiti kopiju svojih osobnih podataka u strukturiranom, strojno čitljivom i često korištenom formatu;
0,6. pravo na povlačenje pristanka. Također imate pravo povući svoj pristanak u bilo kojem trenutku u kojem se oslanjamo na vaš pristanak za obradu vaših osobnih podataka; Napominjemo da ćemo od vas možda zatražiti da potvrdite svoj identitet prije nego što odgovorite na takve zahtjeve. Napominjemo, možda nećemo moći pružiti Uslugu bez potrebnih podataka. Imate pravo podnijeti žalbu Upravi za zaštitu podataka na naše prikupljanje i upotrebu vaših osobnih podataka. Za više informacija obratite se lokalnom tijelu za zaštitu podataka u Europskom gospodarskom prostoru (EEA).

WEB STRANICA I TRGOVINA

Pravni okvir za zakonitost obrade podataka prilikom posjeta našoj web stranici i web trgovini je Uredba (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća – Opća uredba o zaštiti podataka – GDPR, članak 6., stavak 1, alineja f – obrada nužna za potrebe legitimnih interesa – tehnička dostupnost web stranice. Vaše osobne podatke koristit ćemo za upravljanje online kupnjom na našoj web stranici, kao i za obradu, slanje i primanje povrata Vaše narudžbe, slanje obavijesti o stanju isporuke ili u slučaju bilo kakvih problema s isporukom naručene robe. Vaše podatke ćemo obrađivati i za potrebe plaćanja narudžbe. Također ćemo koristiti Vaše podatke kako bismo obradili pritužbe i pitanja vezana uz jamstva.

Vaši se osobni podaci obrađuju za potrebu identifikacije i potvrde pravne dobi za online kupnju i potvrde Vaše adrese s vanjskim partnerima, za izradu prodajnih računa/ponuda prema ispitaniku (fizička adresa za dostavu robe, adresu narudžbe i adresu dostave).

NARUČIVANJE PROIZVODA I UGOVOR O KUPOPRODAJI

Obrađujemo vaše podatke kako bismo izvršili ugovore koje smo sklopili s vama i pružili vam usluge i proizvode koje ste zatražili. Svrha obrade se temelji prvenstveno na specifičnim sadržajima iz ugovora. Dodatne pojedinosti o svrsi obrade podataka možete pronaći u Općim uvjetima i odredbama korištenja.

Pravni okvir za zakonitost obrade podataka prilikom obrade narudžbe i izvršavanja ugovora o kupoprodaji je Uredba (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća – Opća uredba o zaštiti podataka – GDPR, članak 6., stavak 1, alineja b – obrada nužna za sklapanje i izvršavanje ugovora Obrađujemo vaše podatke s ciljem pružanja korisničke podrške u korištenju naše web stranice i web trgovine. To može uključivati sljedeće, npr.: – obrada vaših zahtjeva koje ste uputili prema nama – servisna komunikacija nekomercijalnog karaktera (npr. sigurnosne informacije i tehnička podrška) Pravni okvir za zakonitost obrade podataka prilikom obrade narudžbe i izvršavanja ugovora o kupoprodaji je Uredba (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća – Opća uredba o zaštiti podataka – GDPR, članak 6., stavak 1, alineja b – obrada nužna za sklapanje i izvršavanje ugovora.

PLAĆANJE

U slučaju plaćanja putem PayPal servisa, nećemo spremati niti prikupljati pojedinosti o vašem računu plaćanja. Te se informacije pružaju izravno procesorima plaćanja trećih strana, čija je upotreba vaših osobnih podataka regulirana njihovim Pravilima o Zaštiti privatnosti. Ovi platni procesori pridržavaju se standarda koje je postavio PCI-DSS, a upravlja ih PCI Security Standards Council, što je zajednički napor robnih marki poput Visa, Mastercard, American Express i Discover. PCI-DSS zahtjevi pomažu osigurati sigurno upravljanje podacima o plaćanju. Pravila o Zaštiti privatnosti na servisu PayPal možete provjeriti na stranici https://www.paypal.com/webapps/mpp/ua/privacy-fulL

INTERNO MARKETINŠKO ISTRAŽIVANJE

Koristit ćemo podatke koje unesete (npr. podaci o naručenim proizvodima, povratima) za interne statističke svrhe i za potrebe istraživanja tržišta. Prije korištenja, podatke ćemo učiniti anonimnima uklanjanjem svih osobnih podataka, npr. zamjenom vašeg imena i drugih podataka prikladnih za identifikaciju sa slučajnim podacima. Na taj način možemo izmjeriti koje su stranice naše web trgovine i proizvodi popularni, koje uređaje naši korisnici općenito koriste i iz kojih se regija pristupa našoj web stranici. Prikupljeni podaci pomažu nam kontinuirano optimizirati postojeću ponudu i razvijati nove funkcionalnosti i usluge. Pravni okvir za zakonitost obrade ovog vrste podataka je Uredba (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća – Opća uredba o zaštiti podataka – GDPR, članak 6., stavak 1, alineja f – obrada nužna za potrebe legitimnih interesa – poboljšanje funkcionalnosti web stranice i kvalitete ponude.

NEWSLETTER

Na našoj web stranici, putem društvenih mreža te osobno putem pristupnica u maloprodajnim lokacijama, ispitanici se mogu pretplatiti na naš newsletter kojeg možete primiti putem e-pošte. Forme/obrasci/ekrani preko kojih se pretplaćujete na newsletter određuju koji se osobni podaci obrađuju. Putem newslettera redovito Vas obavještavamo o našim aktivnostima, ponudama i novim sadržajima na web stranicama, marketinškim aktivnostima te ponudi novih proizvoda. Newsletter Vam možemo dostaviti na osnovu privole, koju ste nam dali, ali i na osnovu legitimnog interesa, ukoliko smo Vašu e-mail adresu zaprimili u postupku kupnje naših proizvoda. Naš newsletter možete primiti ako imate valjanu e-mail adresu, registrirali ste svoju e-mail adresu za primanje newslettera i dodijelili ste nam privolu za primanje istih. Nakon što registrirate svoju e-mail adresu na istu ćemo poslati e-mail potvrdu o prijavi prije prvog slanja newslettera u postupku dvostrukog uključivanja. Ova potvrda e-mail adrese se koristi za dokazivanje da je ispitanik vlasnik te e-mail adrese te da je stvarno dao privolu za primanje newslettera. Prikupljanje ovih podataka nužno je za razumijevanje (eventualne) zloupotrebe adrese e-pošte nekog nositelja podataka, te stoga služi kao svrha pravne zaštite voditelja obrade. Ne prenosimo osobne podatke koje prikupimo za slanje newslettera trećim stranama. U bilo kojem trenutku možete opozvati svoju privolu za primanje newslettera ili prigovoriti primanju istog putem linka “unsubscribe” koji se nalazi u svakom newsletteru, odnosno direktno putem e-maila koji ćete pronaći u ovim Pravilima privatnosti. Kako bismo optimizirali iskustvo korištenja naših Internet stranica, pružit ćemo Vam relevantne informacije, preporučene proizvode, slanje podsjetnika na proizvode koji su ostali u Vašoj torbi za kupnju i slanje personaliziranih ponuda. Sve ove sjajne usluge temelje se na Vašim prethodnim kupnjama, na što ste kliknuli i na informacije koje ste nam poslali. Newsletter može sadržavati tzv. piksel za praćenje. Piksel za praćenje minijaturna je građa ugrađena u takve e-mail poruke, koja se šalju u HTML formatu. To nam omogućava statističku analizu uspjeha ili neuspjeha internetskih marketinških kampanja.

FACEBOOK I INSTAGRAM

Na svojim web stranicama voditelj obrade može integrirati ili ima integrirane komponente poduzeća Facebook. Facebook je društvena mreža, kojoj je operativno društvo Facebook, Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, Sjedinjene Američke Države. Ako osoba živi izvan Sjedinjenih Američkih Država ili Kanade, voditelj obrade je Facebook Ireland Ltd., 4 trg Grand Canal, luka Grand Canal, Dublin 2, Irska.

Smjernice za zaštitu podataka koje je objavio Facebook, dostupne su na adresi https://facebook.com/about/privacy/ i https://help.instagram.com/519522125107875?helpref=page_content, pružaju informacije o prikupljanju, obradi i korištenju osobnih podataka od strane Facebooka. Osim toga, smjernice objašnjavaju koje postavke Facebook nudi kako bi zaštitio privatnost predmeta podataka. Osim toga, dostupne su različite opcije konfiguracije kako bi se omogućilo uklanjanje prijenosa podataka.

USLUGE GOOGLE ANALYTICS

Na svojim web stranicama voditelj obrade može integrirati ili ima integrirane komponente Google Analytics (s funkcijom anonimnosti). Google Analytics prikuplja i analizira podatke o ponašanju posjetitelja web lokacija. Usluga web analize prikuplja, između ostalog, podatke o web stranici s koje je osoba došla (tzv. referrer), koje su podstranice bile posjećene ili koliko su često i za koje vrijeme pregledane podstranice. Web analiza se uglavnom koristi za optimizaciju web stranice i za provođenje analize troškova i koristi internet oglašavanja. Operator komponente usluge Google Analytics je Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, Sjedinjene Američke Države. Za web analitiku putem usluge Google Analytics kontroler koristi aplikaciju “_gat. _anonymizeIp”. Ovom aplikacijom Google skraćuje IP adresu internetske veze nositelja podataka i anonimizira se prilikom pristupa našim web stranicama iz države članice Europske unije ili druge države ugovornice na Sporazum o Europskom gospodarskom prostoru. Svrha komponente usluge Google Analytics jest analizirati promet na našoj web stranici. Google prikuplja prikupljene podatke i informacije, između ostalog, kako bi procijenio upotrebu naše web stranice i pružio online izvještaje koji prikazuju aktivnosti na našim web stranicama i pružaju druge usluge vezane uz korištenje naše internetske stranice za nas. Dodatne informacije i primjenjive odredbe o zaštiti podataka od Googlea mogu se preuzeti na adresi: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ i https://www.google.com/analytics/terms/us.html Google Analytics dodatno se objašnjava u sljedećoj vezi: https://www.google.com/analytics/.

IZMJENE PRAVILA ZAŠTITE PODATAKA I PRIVATNOSTI (GDPR)

Povremeno možemo ažurirati naša Pravila o privatnosti. Obavijestit ćemo vas o svim promjenama objavljivanjem novih Pravila o privatnosti na ovoj stranici. Savjetujemo vam da povremeno pregledavate ova Pravila o privatnosti radi bilo kakvih promjena. Izmjene ovih Pravila o privatnosti stupaju na snagu kad se objave na ovoj stranici. Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s ovim Pravilima o privatnosti, kontaktirajte nas e-poštom: info@ivanatomic.com

Datum zadnje izmjene: 01.02.2021. godine