Skip to content

OPĆI UVJETI

OPĆI UVJETI

Opći uvjeti web stranice i v a n a ‘ t o m i c (u daljnjem tekstu mi, naše, nas) sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, osobnih podataka te Zakonom o elektroničkoj trgovini na području Republike Hrvatske i Europske Unije.
Ovi opći uvjeti (“Uvjeti”, “Uvjeti pružanja usluge”) reguliraju vaše korištenje naše web stranice koja se nalazi na https://ivanatomic.com kojom upravlja CROATIVE HOUSE, vl. Ivana Tomić.

OSNOVNI PODACI

CROATIVE HOUSE, vl. Ivana Tomić
Pr. Monte Cappelletta, 52100 Pula, Croatia
OIB: 40928685131
Matični broj: 98184067
VAT ID: HR40928685131
Banka: Erste & Steiermakische bank d.o.o. SWIFT/BIC: ESBCHR22
IBAN: HR1224020061140394474


Naša Politika privatnosti također regulira vaše korištenje naših Usluga i objašnjava kako prikupljamo, čuvamo i otkrivamo podatke koji proizlaze iz vaše upotrebe naše web stranice.
Vaš ugovor s nama uključuje ove Opće uvjete i naša Pravila o privatnosti. Priznajete da ste pročitali i razumjeli sporazume te se slažete da ćete ih prihvatiti.
Ovi se Uvjeti primjenjuju na sve posjetitelje, korisnike i ostale koji žele pristupiti našoj stranici ili je koristiti. Korisnik znači svaku fizičku osobu sa prebivalištem ili boravištem u Republici Hrvatskoj ili izvan Republike Hrvatske koja pristupa internetskim stranicama. Pojam korisnik uključuje i registriranog korisnika.

Korištenjem naše usluge pristajete na pretplatu na newslettere, marketinške ili promotivne materijale i druge podatke koje možemo poslati. Međutim, možete se odjaviti od primanja bilo koje ili svih ovih komunikacija od nas slijedeći vezu za odjavu ili e-poštom na info@ivanatomic.com
Pristupom internet stranicama putem odgovarajućeg tehničkog sredstva pristupa i njihovim korištenjem svaki korisnik se obvezuje poštivati ove Opće uvjete i pristaje da se na njega primjenjuju odredbe ovih Općih uvjeta.

Ove Opće uvjete prihvaćate elektronskim putem prilikom potvrđivanja narudžbe u web trgovini. Također vas molimo da pročitate i Politiku privatnosti i zaštite podataka, te Pravila o kolačićima (‘cookies’), budući da se i ovi dokumenti odnose na vaše korištenje naše web stranice. Ako želite kupiti bilo koji proizvod ili uslugu koji su dostupni putem Usluge (“Kupnja”), od vas će se možda zatražiti da dostavite određene podatke relevantne za vašu kupnju, uključujući, ali ne ograničavajući se na, broj vaše kreditne ili debitne kartice, datum isteka vaše kartice , adresu za naplatu i podatke za dostavu.

Izjavljujete i jamčite da su podaci koje nam dostavljate istiniti, točni i cjeloviti. Možemo upotrijebiti usluge od strane trećih osoba u svrhu olakšavanja plaćanja i dovršavanja kupnji. Predajom svojih podataka dajete nam pravo da ih pružamo ovim trećim stranama u skladu s našim Pravilima o privatnosti. i v a n a ‘ t o m i c se odriče svake odgovornosti zbog bilo kojeg sadržaja prikazanog na takvim stranicama trećih osoba, kao i zbog eventualnih proizvoda ili usluga koji su se stekli putem takvih trećih stranica. Neće se smatrati da su takve treće osobe na bilo koji način povezane s nama samo zbog postojanja veze s internetskom stranicom.

Pridržavamo pravo odbiti ili otkazati vašu narudžbu u bilo koje vrijeme iz razloga koji uključuju, ali nisu ograničeni na: dostupnost proizvoda ili usluge, pogreške u opisu ili cijeni proizvoda ili usluge, pogrešku u vašoj narudžbi ili druge razloge. Zadržavamo pravo odbiti ili otkazati vašu narudžbu u slučaju sumnje na prijevaru ili neovlaštenu ili nezakonitu transakciju. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na internetskim stranicama ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez  našeg izričitog pristanka ili na bilo koji način koji nam može uzrokovati štetu ili bilo kojoj trećoj strani. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovim internetskim stranicama mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava, te prava trećih osoba. Također zadržavamo pravo izmjene sadržaja internetskih stranica, pravo ukidanja internetskih stranica, te pravo ograničavanja pristupa internetskim stranicama, sve bez najave, te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena, ukidanja ili ograničavanja. Imamo pravo promjene cijena svojih proizvoda te spriječiti pristup internetskim stranicama IP adresama, (odnosno korisnicima) s kojih se vrše radnje protivne ovim Općim uvjetima, te s te osnove neće snositi nikakvu odgovornost.

INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO

Naša web stranica i trgovina sadrži materijale zaštićene autorskim pravom, dizajnom te druge informacije koje su pokrivene drugim pravima fizičkih ili pravnih osoba, uključujući, ali bez ograničenja, prava na tekstove, fotografije, video materijale, glazbu i sl. Stavljanjem podataka, uključujući fotografije, (“upload”) na internetske stranice od strane korisnika, isti postaju isključivo naše vlasništvo. Kršenjem ovih Općih uvijeta poslovanja može doći do pokretanja parničnih postupaka i/ili do kaznenog progona protiv počinitelja povrede autorskih prava, prava žiga, ili prava bilo kojeg drugog oblika intelektulnog vlasništva.

CIJENE PROIZVODA DOSTUPNIH NA STRANICAMA

Cijene proizvoda izražene su u hrvatskim kunama (“HRK”) i eurima ( EUR). I v a n a ‘ t o m i c nije u stustavu PDV-a sukladno zakonu o PDV-u temeljem članka 90. st. 2 te zakonima koji se primjenjuju na području Republike Hrvatske. Na kupovinu putem Internetske trgovine, i v a n a ‘ t o m i c može odrediti određene popuste koji se mogu odnositi na određeno vremensko razdoblje, ili radi određenih akcijskih prodaja, odnosno određene vrste, grupe ili kategorije proizvoda. Popusti će biti jasno naznačeni uz proizvod na koji se popust odnosi. Cijene proizvoda su podložne promjenama do trenutka potvrde kupovine. Potvrdom kupovine registrirani korisnici završavaju postupak kupovine putem webshop usluge. Ugovor o kupoprodaji je sklopljen u trenutku primitka plaćanja. Cijena dostave kupljenih proizvoda nije uključena u iskazanu cijenu proizvodana internetskim stranicama, osim ako nije naznačena besplatna dostava (free shipping) pored proizvoda. Proizvodi ostaju naše vlasništvo do primitka potpune uplate prema sklopljenom ugovoru o kupoprodaji, bez obzira da li je roba isporučena.

NAPOMENA: Proizvodi dostupni na našim stranicama se ne skladište već direktno prodaju kupcu nakon izrade (dropshipping), a ukoliko neki od proizvoda nije dostupan, postoji mogućnost izrade po mjeri. Za više informacija, kontaktirajte nas na info@ivanatomic.com

PLAĆANJE I DOSTAVA

Kupac se obvezuje naručene proizvode platiti jednim od sljedećih načina plaćanja:

UPLATOM DIREKTNO NA RAČUN
na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem internet bankarstva ili uplatom u poslovnici banke, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

* PUTEM PAYPALL SERVISA
Prednost plaćanja putem PayPala je sigurnost u kupnji. Prilikom naručivanja potrebno je samo unijeti podatke o PayPal računu, dok će broj kartice i podaci o platitelju ostati klasificirani. Paypall u ovom trenutku ne podržava plaćanje iz Hrvatske tj. plaćanje u kunama, stoga su sve cijene izražene također u eurima, te će paypall automatski napraviti konverziju iz kuna u eure prema središnjem tečaju HNB-a. U slučaju plaćanja putem PayPal servisa, nećemo spremati niti prikupljati pojedinosti o vašem računu plaćanja. Te se informacije pružaju izravno procesorima plaćanja trećih strana, čija je upotreba vaših osobnih podataka regulirana njihovim Pravilima o Zaštiti privatnosti. Ovi platni procesori pridržavaju se standarda koje je postavio PCI-DSS, a upravlja ih PCI Security Standards Council, što je zajednički napor robnih marki poput Visa, Mastercard, American Express i Discover. PCI-DSS zahtjevi pomažu osigurati sigurno upravljanje podacima o plaćanju. Pravila o Zaštiti privatnosti na servisu PayPal možete provjeriti na stranici https://www.paypal.com/webapps/mpp/ua/privacy-full.

DOSTAVA

Troškove dostave u cijelosti plaća kupac, osim ako je drugačije navedeno na web stranici. Dostava se vrši unutar Republike Hrvatske i izvan nje. Cijena dostave nije uračunata u cijenu prizvoda i posebno se naplaćuje. Za iznose veće od 1.000,00 kn za područje Republike Hrvatske, dostava je besplatna, a za iznose manje od 1.000,00 kn se naplaćuje 35,00 kn. Dostava za ostale zemlje EU iznosi 20 eura. Uslugu dostave izvršava HP express – Hrvatska pošta d.d. unutar 3-5- radnih dana od potvrde pošiljke, a unutara EU u roku od 7-15 dana. Za pošiljke van Europe, ovisno o zemlji, proizvod se dostavlja unutar 30 dana, a cijena je 30 eura. U cijenu dostave nisu uključeni troškovi uvoznog carinjenja, pristojbi i ostalih upravnih i poreznih davanja (PDV, VAT, DDV i sl.) u zemlji u koju se dostava obavlja. Kupac preuzima obvezu uvoznog carinjenja i snosi troškove pristojbi i ostalih upravnih i poreznih davanja.

Svi proizvodi biti će zapakirani u transportnu ambalažu, a kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Ukoliko kupac odbije primiti pošiljku zbog utvrđenih i vidljivih oštećenja na transportnim pakiranjima, dužan je ispuniti odgovarajući obrazac dostavne-kurirske službe u vezi oštećenih pošiljaka, te putem e-mail-a odmah, a najkasnije u roku od 8 (osam) dana obavijestiti nas da li želi ponovljenu isporuku ili povrat novca. Po primitku reklamirane pošiljke i odgovarajućeg obrasca i v a n a ‘ t o m i c se obvezuje na zahtjev registriranog korisnika u rokovima propisanim za dostavu izvršiti ponovljenu dostavu ukoliko se radi o proizvodu koji se nalazi na zalihamaili na zahtjev registriranog korisnika izvršiti povrat novca. Ukoliko registrirani korisnik ne preuzme proizvod ili odbije preuzeti proizvod bez valjanog razloga odnosno odbije ispuniti odgovarajuće obrasce, zadržavamo pravo zahtijevati nadoknadu nastalih troškova.

PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Kupac ima pravo raskinuti ugovor o kupoprodaji u roku od 14 dana od dana preuzimanja robe, no vraća robu o vlastitom trošku. Kako biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora o kupoprodaji, potrebno je dostaviti unutar 14 dana popunjen Obrasca za jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji, zajedno s originalnim računom. Obrazac možete dostaviti u paketu zajedno s robom ili na e-mail adresu info@ivanatomic.com Obrazac za jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji preuzmite ovdje OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA IVANA TOMIC.pdf Možete ga ispuniti elektronskim putem ili fizički nakon ispisa. Preduvjet za raskida Ugovora jest da roba nije korištena te da se nalazi u originalnoj ambalaži uključivo s originalnim etiketama. Ukoliko je do korištenja (umanjenja vrijednosti) došlo, po primitku vraćene robe izvršiti ćemo procjenu stanja robe prema vidljivim znakovima upotrebe i sukladno tome odrediti koji će vam postotak povrata novca biti isplaćen. U takvim situacijama ćemo vas kontaktirati i pokušati pronaći obostrano najprihvatljivije rješenje. U slučaju raskida ugovora, svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju Ugovora. Prema članku 72. Zakona o zaštiti potrošača, dužni ste primljenu robu vratiti na adresu CROATIVE HOUSE, vl. Ivana Tomić, Pr. Monte Cappelletta 7, 52100 Pula, Hrvatska.
Povrat robe vrši se o vašem trošku.
Povrat vaše uplate izvršiti ćemo najkasnije u roku od 14 dana od dana kad smo zaprimili vašu obavijest o odluci raskida ugovora, uz uvjet da ste izvršili svoju obvezu povrata isporučene robe. Pravo na raskid ugovora o kupoprodaji nije dopušten u slijedećim slučajevima kada je:
– predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili po mjeri.
– predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave,

Povrat u slučaju reklamacije robe s greškom

Reklamacija će se smatrati valjanom ako se pregledom proizvoda i ukoliko je potrebno, dodatnim vještačenjem, utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. Ukoliko se utvrdi da je reklamacija pravovaljana, o našem trošku zamijeniti ćemo robu za istovjetnu bez nedostataka ili vratiti cjelokupan iznos koji je plaćen za proizvod, uključivo s troškovima dostave.

U slučaju da reklamacija nije pravovaljana, tj. ukoliko se prigovor potrošača odbije, kupac koji je uputio prigovor snosit će trošak ponovne dostave kupljenog proizvoda na adresu kupca.

OPĆI UVJETI ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA

Pravila zaštite podataka i privatnosti korisnika uključivo s Pravilima o kolačićima (‘cookies’) smatraju se sastavnim dijelom Općih uvjeta i odredbi korištenja naše web stranice i dostupna su na ovdje: ‘Politika privatnosti’ POLITIKA PRIVATNOSTI.pdf i v a n a ‘ t o m i zadržava pravo izmjene ovih Općih uvjeta poslovanja i pravila bez prethodne najave. Opći uvjeti poslovanja su sukladni zakonima Republike Hrvatske. Ukoliko je kupac pravna osoba na njega se ne odnose pravila o zaštiti potrošača propisana Zakonom o zaštiti potrošača. Pravila o pisanom prigovoru potrošača ne odnose se na pravne osobe, a na koje se primjenjuje Zakon o obveznim odnosima i Zakon o elektroničkoj trgovini. U slučaju sudskog spora, nadležan je stvarno nadležni sud u Puli.

Datum zadnje izmjene: 01.02.2021. godine